Thoolse CDJA’ers naar CDA Winterschool

Ieder jaar organiseert het Steenkamp Instituut van het CDA de Winterschool. Dit jaar waren er ook twee Thoolse deelnemers aanwezig. Zij waren de jongste van deze editie, namelijk de achttienjarige Bart Broere en Kees Bout uit Tholen.

Zij namen deel aan deze Winterschool om meer te weten te komen over het christendemocratisch gedachtegoed. Beiden zijn vorig jaar lid geworden van het CDJA en CDA in Tholen. Ze mochten daarom deelnemen aan deze bijeenkomst.

Het was een zeer gevarieerd en interessant programma. Zo mochten zij prominenten ontmoeten als Ruud Lubbers en Sybrand van Haersma Buma.

Na aankomst werd een quiz gehouden door Ruth Peetoom, de partijvoorzitter, over de geschiedenis van het CDA. De eerste dag van de Winterschool bestond verder uit een rondleiding door de Tweede Kamer. Hier waren ontmoetingen gepland met Tweede Kamerleden Madeleine van Toorenburg (woordvoerder binnenlandse zaken), Wim van de Camp (Europarlementariër) en Raymond Knops (woordvoerder defensie en wonen).

In de fractieruimte werd de groep nieuwe CDA-leden toegesproken door Sybrand van Haersma Buma. Hier was ook ruimte voor het stellen van vragen. Kees heeft deze mogelijkheid gebruikt en gesproken met Sybrand van Haersma Buma over het verplichte rekenen op het MBO. Geheel onverwacht en buiten het programma om diende Ruud Lubbers zich aan, die bij het diner ook nog zou spreken.

’s Avonds was een diner gepland waar naast Ruud Lubbers ook Mirjam Sterk (Oud-Kamerlid), Michel Rog (Tweede Kamerlid, woordvoerder onderwijs) en Karsten Klein (Wethouder Den Haag) aanwezig waren. Na de speech van de oud-premier over zijn bezigheden rondom duurzaamheid kon tijdens het diner gesproken worden met de CDA’ers.

Op de tweede dag was het thema voornamelijk campagne voeren. De vijftig deelnemers kregen een presentatie over hoe campagne te voeren en mochten daarna in groepen aan de slag om een eigen campagneactiviteit op te zetten voor een aangewezen doelgroep. De doelgroep voor Bart en Kees was; jongeren tussen de 17 en 21 jaar.

Daar is het idee geboren om de straat op te gaan met een camera en aan jongeren te vragen wat het CDA voor hen zou kunnen doen, zodat in de politiek ook echt eens naar deze groep geluisterd wordt en het in het verkiezingsprogramma op kan worden genomen. De dag werd afgesloten met een borrel waarna er afscheid genomen werd van een hele fijne groep die voelde als een grote familie.

Wanneer je na het lezen van dit bericht enthousiast geworden bent voor het CDJA in Tholen neem dan contact met ons op via de site en kom eens langs. Want bij het CDJA heb je echt invloed op plannen van het CDA Tholen.

 

 

 

Werkbezoek Omroep Zeeland

Afgelopen vrijdag 22-03-2013 heeft het CDJA Tholen (de jongerenafdeling van het CDA Tholen) deelgenomen aan het werkbezoek aan omroep Zeeland. Het CDJA Tholen ging samen met alle CDJA’ers van Zeeland. Voor Tholen waren de vertegenwoordigers Leonard van Dis en Kees Bout.

Het was een zeer geslaagd werkbezoek. De deelnemers werden zeer hartelijk ontvangen met koffie en een bolus. Vervolgens kregen de jonge CDA’ers een presentatie over het reilen en zeilen van omroep Zeeland. Het was bijzonder interessant en er werden goede vragen gesteld.

Vervolgens werden de deelnemers rondgeleid door de studio. En het mooiste was het live achter de schermen mee kijken bij de nieuws presentatie. De avond werd afgesloten met een lekker buffet bij de chinees in Souburg.

De dag was dus zeer geslaagd en het volgende werkbezoek staat volgende week al weer geplant. Dan aan de rechtbank in Middelburg. De CDJA’ers zijn dus druk bezig en wanneer je het interessant lijkt om je bij ons aan te sluiten zoek dan de website van CDA Tholen even op! Of kijk op de facebook van CDA Tholen.

 

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.